FAQ
Ange undertext här

FAQ

Frågor och Svar


Kan jag få huset som jag vill ha det?

 • Våra arkitekter har försökt att skapa ett så optimalt attefallshus som möjligt, som ska passa de allra flesta, med utgångspunkt i våra ledord som varit funktionalitet och prisvärdhet. Därför erbjuds vårt attefallshus i nyckelfärdigt utförande för endast 299.000 i fast pris. Ni kan via oss även skapa en helt unik modell och inredning, det är få önskningar som vi inte kan lösa och leverera. Dock är följande värt att värdera; vårt attefallshus täcker många behov och gör köpprocessen lättare och billigare. Men utmana oss gärna med Era idéer. Våra arkitekter och ingenjörer kommer utvärdera möjligheterna.

Vad är det för garanti?

 • Vi har givetvis 5 års garanti på alla våra hus. Läs gärna våra allmänna villkor.

Finansiering & Betalning

 • Er privata bank har förmodligen den bästa lösning för er. Rådfråga gärna oss. Ett litet tips är att Attefallshus är perfekta för uthyrning. Ni har kostnader på mellan 500-1000kr/mån och kan ha intäkter på mellan 5000-7000kr/mån.

Vad innebär bygglovsfritt?

 • Ni kan uppföra ett hus på 15 och ett hus på 25 kvadratmeter på din tomt utan bygglov. Begränsningen är att du måste ha 4,5 meter till tomtgränsen eller ett skriftligt tillstånd från grannen. Du får heller inte bygga utan dispens där strandskydd råder. Friggebodar på 15 kvm får vara 3 m höga totalt. Attefallshus på 25 kvm får vara 4 m höga, vilket möjliggör sovloft. 35 kvm är en vanlig storlek för komplementhus som beviljas vid fritidshus vid kuster och skärgårdar.

Vad ingår i priset?

 • Ert nyckelfärdiga hus inrett enligt de specifikationer ni beställde med 10 års garanti. Ni kan alltså få ett nyckelfärdigt, åretruntboende hus. Läs gärna våra allmänna villkor.

Vad behöver jag göra själv?

 • Vi föredrar att ni väljer ett av våra fem modell hus för att göra processen enklare och billigare. Om ni önskar ta fram ett eget attefallshus är ni välkomna att göra en hand skissad ritning så kommer vi med hjälp av vår arkitekt ta fram arkitekt ritningar med er som bollplank. 25hus vill säkerställa att ni får den optimala lösning efter era önskningar. Vi har ett nätverk med starka och utvalda partners som skapar tillgänglighet och trygghet till dig som kund. Beställa kranbil till er tomt på leveransdagen kran max 1 ton 1 dag jobb.

Hur lång är leveranstiden?

 • Leveranstiden för våra modell hus är normalt mellan 6-8 veckor från undertecknat avtal till leverans. Leverans datum bestämmer vi ihop så att ni kan planera på bästa sett.

Vad tillkommer?

Följande tillkommer och varierar i pris beroende på yttre faktorer. Nedan är uppskattade priser för övriga kostnader:

 • Bygganmälan till din kommun: 3 000 kr - 20 000 kr
 • Skruv plintar till grund upp till: 15 000 kr
 • kranlyft: 20 000 kr - 60 000 kr
 • Installation av el, vatten och avlopp: 4 000 kr - 40 000 kr

Vi har bra priser via våra partners. Rådfråga oss. hör gärna med våra samarbetspartners.

Vilken standard har huset och materialet?

 • Vårt hus byggs enligt Svensk och Europeisk standard med högkvalitativa och miljövänliga material, vilket bekräftas med kvalitetsintyg och en omfattande garantiperiod (10år). Vi har spenderat mycket tid i urvalsprocessen för att säkerställa att ni får högsta möjliga kvalité till ett bra pris. Husen är anpassade till de högt ställda kraven från nordbor och nordisk natur.

Är husen anpassade för året runt boende?

 • Ja, husens design och materialval är anpassade för nordsikt klimat.

Leverans begränsningar?

 • Vi levererar i hela Sverige. Det finns begränsningar men det är relaterat till svåråtkomliga platser för kranbil. Det finns lösningar på det mesta så rådfråga gärna oss om ni befinner på en Ö eller liknande.